China wil DCEP als wereld reservemunt.

Crypto Pal
(updated: 21-06-2021 20:20)
21-06-2021 15:46

btcleeuw 

China vertrapt totale cryptomarkt en wil vrij baan voor digitale Yuan -

De Chinese centrale bank heeft deze maandag een verbod opgelegd aan de grote betalingsdienstverlener Alipay en zes binnenlandse banken op de handel in digitale munten en diensten voor transacties met crypto's.

Wat is de achterliggende reden , bescherming van hun eigen digitale Yuan ?Linksom of rechtsom , werelddominantie staat hoog op de agenda van het Chinees staatsapparaat.

HEADER-dcep 


DCEP is een afkorting voor China’s nieuwe nationale digitale valuta. DCEP is een afkorting voor Digital Currency Electronic Payment (‘Digitale Valuta Elektronische Betaling’). Het zal gelden als de digitale variant van de Chinese Yuan of renminbi (RMB), de nationale Chinese valuta. Het wordt ook wel de e-Yuan genoemd.

De (munt)eenheid van renminbi is yuan. De afkorting RMB (en ook de standaard CNY) worden ook als eenheid gebruikt. DCEP zal de elektronische versie worden van dit fiatgeld en kan daarom als e-CNY of e-RMB worden aangeduid.

Zoals we weten staat China in het algemeen niet geheel gunstig tegenover het gebruik van cryptovaluta’s, maar is China wel geïnteresseerd in de onderliggende technologie. Dat is niet zo vreemd, aangezien China aan het werken is aan deze eigen nationale digitale valuta. De DCEP .Deze nieuwe digitale Yuan (DCEP) zou ’s werelds eerste belangrijke valuta kunnen worden, aangezien het wordt uitgegeven door de Chinese staatsbank (PBoC). China beoogt ermee de circulatie en het internationaal bereik van de renminbi (RMB) te vergroten, met de eventuele hoop dat de renminbi een wereldwijde reserve valuta zal worden, net als de US dollar. De internationalisering zou verder kunnen worden versneld en versterkt door de verdere uitbouw van China's netwerk.

In tegenstelling tot vele andere cryptovaluta’s is de e-Yuan (DCEP) dus niet gedecentraliseerd. China is van mening dat alleen overheden en centrale banken (digitale) valuta’s uit mogen geven en de handel in andere cryptovaluta’s zoals BTC/ETH e.a. en zo ook Facebook’s Libra (DIEM) zijn daarom niet toegestaan in China. De DCEP wordt ook niet geregistreerd op een exchange en er zal niet kunnen worden gespeculeerd op zijn waarde.

China werkt al vijf tot zes jaar aan de digitale valuta en is deze momenteel aan het uitrollen. Wanneer de DCEP volledig in werking zal zijn is echter nog niet geheel duidelijk, maar het lijkt erop dat dit in stappen wordt gedaan door pilot-projecten in verschillende steden.

Technologie giganten waaronder Tencent en Huawei zullen DCEP-betalingen ondersteunen met de Weibo, WeChat en Huawei pay apps. De staatsbank China Construction Bank (CCB) zal ook betrokken zijn met de uitrol van de DCEP.

De ontwikkeling van de digitale yuan (e-CNY of e-RMB) en het gebruik van blockchain technologie behoort tot China’s topprioriteit. De PBoC voorziet een digitale wedloop en loopt op dit moment voorop. Tijdens de Olympische Spelen van Beijing in 2022 zullen voor het eerst ook buitenlanders gebruik kunnen maken van de e-Yuan.

BSN heeft al met succes de Oracle applicatie - Chainlink geïntegreerd. Voor de rest zijn het alleen Chinese staatsbedrijven die zich met de ontwikkeling bemoeien.

Gelekte foto's van officiele DCEP-app  :

China-DCEP 

off.web-site :  officialdcep.com/