Scam cryptotokens en rug-pulling

Crypto Pal
(updated: 18-12-2021 16:38)
18-12-2021 09:36

 

crcrnloaden (1) 

 

Rug pulling 37 procent van alle inkomsten uit cryptoscams...

"Rug pulls komen veel voor omdat het met de juiste technische kennis goedkoop en gemakkelijk is om nieuwe tokens te creëren op bijvoorbeeld de Ethereum-blockchain of Binance chain e.a.
Bovendien kunnen ze genoteerd worden op gedecentraliseerde beurzen zonder een verdere check (NYC)", aldus Chainalysis.

Crypto-oplichters hebben in 2021 wereldwijd bijna 7 miljard euro buitgemaakt. Dit komt in belangrijke mate door een nieuwe tactiek geheten "rug pulls", aldus dataplatform Chainalysis.

Met de scams werd naar schatting € 8 miljard omzet behaald, een stijging van 81 procent ten opzichte van een jaar geleden.

De analyse is onderdeel van een grotere publicatie over cryptocriminaliteit die volgend jaar uitkomt. "Oplichting is de meest voorkomende vorm van cryptocriminaliteit en is specifiek gericht op nieuwe gebruikers. Daarmee vormt het een van de grootste bedreigingen voor de adoptie van cryptomunten," aldus Chainalysis.

De stijging van het bedrag dat via scams is uitgemaakt, werd deels gestuwd door de opkomst van "rug pulls" die investeerders in nieuwe cryptoprojecten met lege handen achterlaten...
tja,hebberigheid en fomo kan verkeerd uitpakken..

Een van de meest in het oog springende crypto-scams van het afgelopen jaar 2021 is de Squid Game Token (SQUID). Deze was gebaseerd op de razend populaire Netflix Serie Squid game.

Op 20 oktober 2021 startte de presale van deze token. Volgens de white paper was deze binnen 1 seconde uitverkocht en daarmee begon de hype. Investeerders kregen lucht van deze situatie en onmiddelijk verscheen er een bericht op nieuwszender CNBC, waarin werd gemeld dat de prijs met:
2.400% steeg in 24 uur.

Dit wakkerde de hype nog verder aan. De token werd massaal gekocht. Waar de munt op 26 oktober in de markt kwam voor $ 0,01287 ( 1 Euro cent) sky-rockette naar een waarde van $ 2.861,80. ( € 2500 ,- )

Squid-game-token (SQUID) implodeerde..een klassieke rug-pull 

Op een gegeven moment was de koers van de SQUID nog slechts $ 0,003752.
Daarmee bedroeg het koersverlies van de token in 1 dag 99,99%.

Volgens Coinmarketcap.com bedroeg het handelsvolume op zeker moment ruim
$ 14 miljoen..(?)

-zie ons vorig artikel : https://www.cryptopals.nl/squid-play-to-earn-token-stijgt-2400-pctin-24-uur_blog-150.html


Onderstaande video geeft duidelijk weer hoe iedereen gerug-pulled werd en deze crypto-vlogger wordt gek....als Squid naar zero gaat..!! (-kijken) :

koers verloop heden ten dagen / om en nabij $ 0,10 ct.  ( € 0,09 ) : coinmarketcap.com/currencies/squid-game/

Nog een leuk feitje :

Met bijna 150 miljoen kijkers wereldwijd is Squid Game op zijn zachtst gezegd een succes te noemen. Een vervolg...?
- lees verder :

https://www.msn.com/nl-nl/lifestyle/nieuws/maker-squid-game-hint-op-duistere-plottwist-in-het-tweede-seizoen/