Bullbear - wie en wat is dat?

Crypto Pal
(updated: 02-01-2022 17:18)
02-01-2022 16:50

De Bullbear wint in volatiele ccryptomarkt -

BUBEAR (8) 

De termen Bull en Bear dateren v/d 18de eeuw.

De eerste keer dat de naam bull market viel in een Engelstalig nieuwsbericht is dus een paar honderd jaar oud. Er zijn verschillende theorieën die de oorsprong van de namen bull & bear markt trachten te verklaren.
 
De meest voorkomende theorie die de ronde doet en een uitleg biedt vanwaar deze twee termen vandaan komen, is de manier waarop de twee dieren aanvallen. De stier zal door zijn horens te gebruiken zijn tegenstanders de lucht in gooien. Waardoor we stijgende markten de naam bull markt geven. De beer maakt zich groot tijdens de aanval en duikt met volle vaart naar beneden om zo zijn tegenstander met zijn scherpe klauwen te verscheuren. Hierdoor noemen we een neergaande markt een bear markt.
 
Heb je al eens gehoord van het gezegde: "De huid van de beer niet verkopen voor hij geschoten is"? Het is een veel gebruikt spreekwoord dat betekent dat je het beste realistisch blijft en niet op de zaken vooruit loopt. Vier de overwinning niet wanneer deze nog niet bereikt is. Dit gezegde leeft in de volksmond als de vertaling van het Engelstalige gezegde "Don’t sell the bear’s skin before you’ve killed him". Van waar komt dit gezegde?
 
Het refereert naar een oude praktijk 'bear jogging' genaamd. Dit was wanneer de handelaars berenvellen verkochten, terwijl ze deze nog niet hadden. De bedoeling van deze berenvellen jagers was het verkopen van de huiden aan een hogere prijs dan dat ze deze zouden aankopen in de toekomst. Hierbij konden zij winst nemen op dit verschil eigenlijk speculeren op de prijs.
Deze berenvellen-handelaren waren de voorloper van de Bitcoin shorters van vandaag.
Ze verkopen de geleende Bitcoin in de hoop dat ze deze tegen een lagere prijs kunnen terugkopen en op deze manier het verschil kunnen bijhouden.
 
image-gevoelens-tijdens-marktcycluspng-aa3b186789f12090fc34a50c894a501e-png 
 
Een andere theorie waarin de beer en de stier terugkomen dateert van het Elizabethaanse tijdperk. In deze tijd werd er aan een gruwel sport gedaan genaamd "bear baiting" en "bull baiting". In bijna elk dorp stond een ring waarnaar mensen konden komen kijken hoe stieren & beren werden aangevallen door honden, hierop kon gegokt worden. Deze stieren of beren werden middenin de ring vastgezet en werden vervolgens door een groep bloeddorstige honden aangevallen. Deze sport werd illegaal in het jaar 1835 en dit zou volgens sommigen de reden zijn waarom we de stier en beer gebruiken in ons traderslingo.
 
De beurs van Londen
De Londen Stock Exchange die ontstond rond de 18de eeuw zou ook wel eens aan de basis kunnen liggen waarom van de termen bull & bear tot op heden gebruiken in de markt. Op de London Stock Exchange werd op grote borden bijgehouden welke handelaren biedingen plaatste op verschillende producten. Deze grote borden werden volgeschreven met vraagprijzen voor een bepaald product. Hoe meer vraag, hoe meer borden. Deze borden werden 'bulletins' genoemd, afgekort 'bulls'.  Wanneer er weinig vraag was stond er helemaal niets op deze borden en waren deze borden leeg. Het woord 'leeg' wordt in het Engels 'bare' genoemd. Deze theorie zou ook een mogelijke verklaring bieden voor het ontstaan van de benamingen bull & bear.

OK , maar wat is dan een bullb(e)ar ?
 
Een bullbar is een wolf in schaapskleren.Een Bull vermomd als beer en andersom.En dit alleen om de markt te kunnen beheersen en altijd te eindigen met extra coins.
De Bullbar zit klaar met zijn coins wanneer de ath's naderen en weet dat 'nu' loslaten een kwestie van wachten is voor de boel weer in een vieze streep naar beneden langs suist....

Is dit nadelig dan ?

Nee hoor , want de bitcoin maximalisten weten excact wanneer los te laten en wanneer bij benadering te kopen..en eindigen altijd weer met meer coins terug.
In feite wordt iedereen hier bij geholpen,want doordat de whale- bullbars steeds weer terugkeren met meer coins zal dat de koersen ten goede komen.

dank bron/info: allesovercrypto.nl/Hans-Vermeulen