Banken vs Crypto.

Crypto Pal
(updated: 02-07-2021 10:55)
19-06-2021 12:50

cbp 
CBP directeur Hasekamp weet het ook niet meer en zegt maar wat..

De gebrekkige argumentatie van hasekamp om BTC te verbieden vormt het bewijs dat de cryptomunt op de goede weg is om uit te groeien tot één van  -      's-werelds vooraanstaande valuta.
Nadat de financiële wereld bitcoin in haar eerste fase negeerde en vervolgens ridiculiseerde, zijn we nu in de fase waarin de cryptomunt wordt bestreden. Want bitcoin vormt een serieus alternatief voor inflatoire valuta als de dollar en euro. Bitcoin zal zeker weer eens crashen. De waarde zal echter niet terugvallen tot nul. De beweeglijkheid van bitcoin verdwijnt zodra het maximale aantal van 21 miljoen is bereikt. In de volgende fase zal bitcoin één van de belangrijke internationale valuta zijn.

Facebook komt toch met nieuw initiatief - de 'DIEM' ,

Er bestaat behoefte aan digitale valuta. Zo wilde Facebook, met steun van grote financiële partijen, de libra introduceren. Stevig lobbywerk van de ‘oude instituties’ voorkwam dat. Toch komt Facebook met een nieuw initiatief, de diem. Dergelijke disintermediatie doet banken huiveren. Bill Gates zei in de jaren negentig ‘We need banking, not banks’. Blockchain zorgt voor vertrouwen, veiligheid en transparantie, iets wat banken vaak ontberen.

Hasekamp wil vooruit door in de achteruitkijkspiegel te kijken, omdat zijn ‘visionaire’ voorruit beslagen is. Een bitcoinverbod is onuitvoerbaar.

In de VS zijn diverse cryptobeurzen actief, grote beleggers als Blackrock en J.P. Morgan hebben bitcoin-posities ingenomen en onlangs kreeg Bitonic gelijk van de rechter in haar klacht tegen DNB. Verboden en repressie zijn tekenen van tanende invloed. Verbieden is alleen mogelijk als het gehele internet wordt afgesloten. Maar dan zou wereldwijd de economie in elkaar storten.

De intrinsieke waarde van papiergeld dat wordt bijgedrukt, leidt tot enorme inflatie. Dat zullen we binnenkort gaan meemaken. En dan is een vlucht in ouderwets goud of bitcoin vanzelfsprekend.